onsdag 21 september 2016

Kladdkaka.

När jag nu ändå sitter här så kan jag passa på att skriva ett inlägg om det godaste kladdkakan jag någonsin ätit - Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde. Något sött, på gränsen till för sött, men en mindre bit tillsammans med grädde så var den himmelsk!

Hittade receptet på Facebook och var tvungen att testa -

ca 12 bitar

150 g smör
200 g vit choklad
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ½ - 2 dl vetemjöl

Garnering

florsocker

Daimgrädde

3 dl vispgrädde
1 dubbel-Daim, hackad

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och smält ner det i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. 

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-24 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna i formen. Pudra kakan med florsocker innan servering.

4. Daimgrädde: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt. Blanda försiktigt ner den hackade Daimen.

     

Min kaka blev inte så fin, då jag fick hjärnsläpp och satte in den i ugnen innan den hunnit bli tillräckligt varm. Så den sjönk ihop en aning, men smaken var det inget fel på. Jag som brukar skryta om att jag inte misslyckas med bakverk... Det är visst aldrig bra att vara för självgod :P


Inga kommentarer: