torsdag 18 januari 2018

Polsk äggsallad.

Min svärmor är från Polen och har som tradition att göra polsk äggsallad till påsk och jul. Jag skulle kunna äta den här salladen varje dag, SÅ god är den! Under julledigheten letade jag reda på recept och gjorde salladen för första gången och jag måste erkänna att den blev väldigt god.

Ingredienser, cirka 10 portioner:

* 5 potatisar
* 4 morötter
* 1 gullök
* 4-6 stora polska saltgurkor/ättiksgurka.
* 1 burk ärtor
* 6 ägg
* 1 burk majonnäs
* 1-2 msk senap
* salt och peppar

Gör såhär:

* Koka potatisen och morötter med skalet på. Låt svalna.
* Koka ägg tills de är hårdkokta. Låt svalna.
* Skala löken, potatisen, morötterna samt äggen. Skär allting i tärningar, även saltgurkan, och häll i en stor skål.
* Skölj av ärtorna och blanda med grönsakerna. Tillsätt majonnäs, senap, salt och peppar. Börja med 1-2 tsk salt, prova dig fram vad som smakar bäst. Tillsätt mer senap efter smak.

Garnera med körsbärstomater, ägg, saltgurka, räkor, avocado eller vad som faller dig bäst i smaken. Denna sallad passar utmärkt till andra rätter eller kan ätas som det är.


Inga kommentarer: