tisdag 22 oktober 2013

Avhuggna fingrar!

Nu när Halloween närmar sig så är det roligt att baka lite läckerheter... eller äckelheter, tänker inte påstå att allting ser aptitiligt ut, även om det smakar gott. Det finns massa olika recept till de populära fingrarna, men detta är vad jag använder mig utav:

Till ca 20 avhuggna fingrar behöver du:

* 100 gram rumsvarmt smör
* 1 dl socker
* 2,25 dl vetemjöl
* 20 sötmandlar
* Jordgubbs- eller hallonsylt
* Röd karamellfärg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en deg. Forma degen till fingrar och lägg ut på bakpappersklädd plåt. Tänk på att fingrarna sväller under gräddningen. Tryck ner mandlarna som naglar, använd gärna sylten som "lim" och se gärna till att det rinner över lite så att det ser ut som sår och blod. Skär försiktigt ett par skåror för markerade leder. Pensla med uppvispad äggvita. Om du vill så kan du pensla på röd hushållsfärg på fingrarna - slutet av fingrarna, vid naglarna eller där du tycker att det passar. Grädda i mitten av ugnen ca 10-14 min.



Jag använde mig enbart av sylten och skippade hushållsfärgen. Trots sitt fula utseende så är dessa väldigt goda och framförallt uppskattade av barnen. Snabbt, gott och enkelt!