Detta behöver du till ca 6-8 portioner:
* 100 gram smör
* 2 ägg
* 2,5 dl strösocker
* 1 msk vaniljsocker
* 3 msk kakao
* 2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna. Under tiden vispar du ihop socker och ägg med en elvisp, tillsätt sedan vaniljsocker och kakao. Häll i mjölet och det smälta smöret och vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad rund form, grädda i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna en stund innan servering. Mycket gott att äta tillsammans med grädde eller vaniljglass.
Tips - Istället för att bröa formen med ströbröd så använder jag mig alltid av mannagryn. Tycker den ger godare smak, även om den inte märks av så mycket.
![]() |
Vi hade varken grädde eller glass idag, men det smakade (nästan) lika gott ändå :D |