tisdag 22 oktober 2013

Kladdkaka till middag.

Idag bakade jag en av mina favoritkladdisar. Riktigt god och sådär härligt kladdig som bara en chokladkladdkaka kan vara. Tösen ville ha med sig nån kaka till morgondagens utflykt och eftersom vi aldrig har några kakor hemma, så passade jag på att baka. Alltid bra med goda anledningar till att baka :) Och när maken inte är hemma så är det ok att äta kladdkaka till middag, eller hur?

Detta behöver du till ca 6-8 portioner:

* 100 gram smör
* 2 ägg
* 2,5 dl strösocker
* 1 msk vaniljsocker
* 3 msk kakao
* 2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna. Under tiden vispar du ihop socker och ägg med en elvisp, tillsätt sedan vaniljsocker och kakao. Häll i mjölet och det smälta smöret och vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad rund form, grädda i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna en stund innan servering. Mycket gott att äta tillsammans med grädde eller vaniljglass.

Tips - Istället för att bröa formen med ströbröd så använder jag mig alltid av mannagryn. Tycker den ger godare smak, även om den inte märks av så mycket.

Vi hade varken grädde eller glass idag, men det smakade (nästan) lika gott ändå :D