måndag 31 mars 2014

Födelsedagstårtor.

Sist beklagade jag mig över vinterns återkomst, men jag behövde inte vara ledsen länge, då våren kom tillbaka (nästan) lika snabbt som den försvann. Det ser ut som den är här för att stanna, vore ju helt fantastiskt om så vore fallet.

Ja... vad har hänt sen sist? Maken har fyllt år och det har vi firat med både familj och vänner. En god vän från Karlstad kom på besök och stannade hela helgen, vilket uppskattades verkligen. Barnen sov hos mormor och morfar och det vankades fest här, härlig kväll! Och sjukdomar har vi också hunnit med och nu har sonen börjat hosta en del igen. Det har inte gått en endaste vecka utan att någon i familjen har varit sjuka i år, så en ändring på det vore ju inte helt fel. Dagens tandoperation fick jag ställa in, har haft feber och riktigt ont i halsen, men efter en hel dags vila så mår jag bättre.

Lägger upp bilder på tårtorna som jag gjorde till makens ära:

Fjärilstårtan fylld med glassfluff och jordgubbsmousse, garnerad med grädde, chokladströssel, vindruvor och jordgubbar.

Maken älskar smörgåstårta och jag älskar att göra dem :D Gjorde en blandning av tonfisk, gräddfil, majonnäs och färsk dill som fyllning och garnerade med ägg, sallad, gurka, kyckling, vindruvor, tomat och citron.

Tårtan till makens jobb... "tur i oturen" att maken blev sjuk och inte kunde jobba, så slapp jag skämmas över tårtan. Blev så missnöjd och tvekade att posta bilden här. Man kan inte lyckas jämt.  
 
Nördtårtan med två drakar, tärningar, grotta och lite guld. Fylld med chokladpudding och vaniljfluff, spacklad med grädde och täckt med vit marsipan som jag färgade grått med svart karamellfärg. Dekorationer av sockerpasta, marsipan, ätbart lim, strössel och karamellfärg.

Korsett-tårtan som fylldes med glassfluff och jordgubbsmousse, spacklad med grädde och täckt med röd marsipan och svart samt beige sockerpasta. Detaljer i sockerpasta/marsipan, silverkulor och rosa jordgubbsströssel.

Piercingen var min favoritdetalj i tårtan och det var riktigt kul att göra den här tårtan. Hade egentligen tänkt mig ha en rosa korsett, men glömde köpa rosa marsipan och jag vägrar täcka tårtor enbart i sockerpasta, då jag tycker det blir alldeles för sött och sliskigt. Det är visserligen enklare, då det är mer lättarbetad, men tack och lov hittade jag röd marsipan i min baklåda :)