tisdag 16 april 2013

Mer cupcakes.

Jag föredrar att baka minicupcakes istället för den vanliga storleken. Små, men naggande goda. Och man kan med gott samvete ta en extra ;)

Grancupcakes
Dessa minicupcakes gjorde jag till julen. Muffins av vanlig sockerkakssmet. Till garnering använde jag frosting, silverkulor och stjärnor gjorda i sockerpasta. Recept till frosting:

60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pressad saft från en halv citron
100 g philadelphiaost
Några droppar grön karamellfärg


Mina allra första cupcakes. Stora chokladmuffins med frosting (samma frostingrecept som ovan), färgade i olika färger. Blommorna är gjorda i färgad marsipan, men såhär i efterhand hade jag gärna använt mig av sockerpasta, då det blir betydligt mindre kladdigt. Lite färgglatt strössel på.



Här använde jag mig återigen av samma sockerkakssmet och frosting som tidigare. Fjärilar i sockerpasta och strössel som garnering.

Minicupcakes med två olika frostings - choklad och pepparmint.
Frosting:

100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Tillsätt 2 msk kakao för att göra chokladsmörkräm. Vill ni istället ha polkagrissmak så tillsätter ni några droppar pepparmintsextrakt efter smak.